Zala kocka
Hozzávalók: Kakaóspiskótához:5 db tojás, 13dkg cukor,8dkg liszt, 2dkg kakaópor, 2 evőkanál étolaj, 1 cs. sütőpor.
Sárgapiskótához: 3db tojás,8dkg cukor,6dkg liszt, 1 evőkanál étolaj, 1/2 sütőpor.
krémhez: 5 dl tej, 2cs. csokoládépuding,20dkg cukor, 3 tojássárgája, 25dkg margarin
Elkészítése: A kakaóspiskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihült, kétfelé vágom. A sárgapiskótát szintén elkészítem,de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, és a margarinnal, pici kakaóporral. A pudingot sűrűre fözőm. Ha kihült összekeverem a margarinnal. Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet. Erre jön a sárga piskóta, szintén krém,és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét megkenem krémmel.
Gofri
Hozzávalók: 20 dkg margarin,20dkg kristálscukor, 3 egésztojás, 1/2 tej,50dkg liszt,1 sütőpor, 1 vanilíáscukor, 1 citromhéja.
Lajosi mézes
Tészta: 2 egésztojás, 2 kávéskanál szódapor, 25dkg porcukor, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 5dkg margarin. Gőz felett összemelegítjük. 25 dkg lisztet hozzáadunk és 3 lapot sütünk belőle.
Krém: 1/2 liter tej , 1 vaniliapuding,1 puncspuding, felfőzni külön külön. 20 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverni. Tetejére csoki máz.
Mákos sütemény
Tészta: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1/2 sütőpor, 2 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, összegyúrjuk és tepsibe nyújtjuk.
Krém: 10 dkg margarin, 20 dkg porcukor habosra keverve, hozzáadunk 14 dkg lisztet,1/2 sütőport, 2tojásfehérje habosra verve, 20dkg mák, 2 dl tej. A tésztára ráöntjük a krémet és sütjük.
Tetejére: Csokimázt vagy porcukrot is tehetünk.
Méteres tészta
Tészta: 8 tojás, 8 kanál liszt, 8 kanál cukor,pici sütőpor. a tésztát ketté vesszük és az egyik felébe kakaóport teszünk. Őzgerinc formába öntjük.
Krém: 2 csomag puncspudigpor, 1/2 liter tej megfőzzük. 1 margarint, 20 dkg porcukorral kikeverünk és hozzáadjuk a pudinghoz. / Ha a puding kihült/ És megkenjük a tésztát. Szeleteléskor ferdén szeleteljük.
Babapiskótás szelet
Mézes laphoz: 1 tojás, 5dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej, 1 evőkanál kakaópor, 1 sütőpor, 40 dkg liszt.
Elkészítés: A liszt kivételével gőz felett összeolvasztm a hozzávalókat. Utána hozzáadom a lisztet. Kettő lapot sütünk belőle.
Krém: 1/2 liter tej, 2 csomag vaniliás pudingpor, ezt a szokásos módon megfőzzük. ' margarint, 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihült pudinggal összekeverjük.
Konyakmeggyes aromát tejjel és cukorral összekeverem. Utána a babapiskótát bele mártogatom.
Az egyik lapot krémmel megkenem és rárakom a babapiskótákat. Utána megint krém és végül a lap.
Tetejére: Tortabevonót teszünk.
Kekszes őzgerinc
Hozzávalók: 2 dkg kakaópor, 20 dkg porcukor,2 dl víz, 25 dkg darált keksz, 25 dkg egész keksz. 1 rumaroma, 25 dkg margarin.
Elkészítése:A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaóport és a margarint hozzáadjuk és 5-6 percig főzzük. A kétféle kekszet belekeverjük a rumaromát is hozzáadjuk. Őzgerinc formát kibélelünk folpakkal és kekszes masszát beleöntjük. Hütőbe tesszük.
Sziléziai szelet
Tészta: 2 egésztojás, 10 dkg porcukor,5dkg margarin, 1 kávéskanál szódapor, 1 evőkanál méz, ezeket gőzfelett öszzemelegítjük. 40 dkg liszttel összedolgozzuk. 3 lapot sütünk belőle.
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, ezt kikeverjük. 1/2 liter tejből , 4 kevőkanál lisztből sűrű krémet főzünk. A két krémet összekeverjük. Utána elfelezzük fele vaniliás, fele kakaós. Meg töltjük a lapokat.
Tetejére: Tortabevonót teszünk.
Francia krémes
Tészta: 25dkg liszt, 1 kávéskanál szódapor, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 evőkanál méz, 1 egésztojás, 1 tojássárgája, kevés tej.
Sárga krém: 5dl tej, 2 csomag vanilíás puding, 2 dl víz, 1 evőkanál liszt. krémet főzünk belőle. 1 margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral. Ha ki hült a főzött krém összekeverjük a rámás krémmel.
Fehér krém: 5 dl hulala tejszínt kemény habbá verünk, 1 csomag zseletinfixet is adunk hozzá.
Máz: 12 dkg porcukor, 2 csomag karamellás puding,2 evőkanál étolaj, 3-4 evőkanál forró víz. Ezeket jó kikeverjük ,hogy kenhető legyen. És a tészta tetejére kenjük.